7.04-8.04 ja 14.04-15.04 osales Harju Jalgpallikooli 2003 võistkond rahvusvahelisel noorteturniiril SpringCup 2012!

Esimesel nädalavahetusel mängiti 2003 vanuseklassi turniir, mis koosnes alagrupimängudest ning A-ja B-finaalidest. Turniiril, mis toimus äärmiselt rasketes ilmaoludes, näitas Harju Jalgpallikooli võistkond esimesel päeval tõeliselt ilusat ning efektiivset mängu – alagrupis saavutati 1 koht, kusjuures võideti 3 ning viigistati 1. Esikohaga kaasnes ka pääs A-finaalidesse. Teise päeva kohamängudes oli ilmataat taaskord taevast suure hulga lund alla toonud ning poistel oli raske mängida „Harju Jalgpallikooli“ ehk ilusat ja resultatiivset jalgpalli. Nii lõppes teine päev kokkuvõttes 3 kaotuse ja ühe viigiga ning tulemuseks jäi 5. koht.

Treener Lauri Esko kommentaar: “Esmakordselt kasutasime turniiril uut mänguskeemi, mis tomis päris kenasti. Rõõmu teevad kõige rohkem esimesel päeval mängitud mängud Honka ja Tabasalu vastu, kus suutsime mängurütmi kontrollida ja olla selgelt domineerivam pool. Kuna turniir toimus kohati päris ekstreemsetes tingimustes siis kõikides mängudes oli peaaegu võimatu nn. Harju Jalgpallikooli mängu mängida. Kokkuvõttes panen poistele hindeks viie palli süsteemis 3. Kahju oli mängudest, kus enda paremust ei suudetud vormistada tulemuseks, kuid olen kindel et poisid õppisid palju uut – vigadest õpitaksegi!”

Foto: Caroline Sada

Täpsemad 2003 turniiri tulemused leiad siit: http://www.springcup.ee/spring-cup-ajakavatulemused/

Teisel nädalavahetusel osaleti 2002 vanuseklassi turniiril, kus osales kokku 7 võistkonda ning võitja selgitamiseks mängisid omavahel läbi kõik võistkonnad. Esimesel võistluspäeval näitasime pallivaldamise poolelt head mängu, kuid aasta vanemate poiste vastu jäi puudu resultatiivsusest. Esimese päeva kokkuvõttes saime seetõttu ka 3 kaotust. Teine päev algas juba oluliselt paremini ning saavutasimegi oma esimese võidu. Ilmselgelt sai tänu kindlale pallivaldamisele leitud ka lõpplahendus ning 2:0 võit oligi tõsiasi. Päeva teises mängus kohtusime turniiri hilisema võitja FC Honka 02 akadeemiaga. Mäng püsis märkimisväärselt hästi meie kontrolli all ning valdasime hästi palli. Aasta vanemad poisid oskasid aga järjekindlalt ära kasutada tekkinud vigu nii pallivaldamisel kui standardolukordades ning kokkuvõttes pidime vastu võtma 0:5 kaotuse. Positiivne oli kindlasti see, et kokkuvõttes valdasime siiski palli rohkem kui vastased ning saame selle mängu pealt hästi edasi areneda.

Kolmandas mängus saime mängu jällegi enda kontrolli alla ning hoidsime mängus pikalt 2:0 eduseisu. Kohtumise lõpuhetkedel pääsesid aga kaitses sisse kaks lihtsat viga ning mäng lõppes 2:2 viigiga. Kokkuvõttes siis Harju Jalgpallikooli 2003 võistkonnale aasta vanemate poiste turniirilt 6 koht.

Treener Lauri Nuuma kommentaar: „Kuigi turniiri kokkuvõttes me väga head kohta ei saavutanud, võib poiste esitusega igati rahule jääda! Hetkel on võitmisest tähtsam õppimine. Vanemate poiste vastu on alati raske mängida, eriti kui mängida „Harju Jalgpallikooli stiili“ ehk mängu tempot domineerides, palli vallates ning resultatiivselt mängides. Parimad mängud olid viimased 12 minutit FC Levadia vastu, kus lõime vastastele 3 väravat järjest nii nagu me neid lüüa tahame, täpselt lähtuvalt meie mänguskeemist. Siis mäng FC Honka akadeemia vastu, mille me küll kaotasime 0:5, kuid mille seis ei peegelda kindlasti mängu tegelikku käiku. Valdasime palli rohkem kui vastane, mis on oluline aspekt meie mängus. FC Honka aasta vanemate poiste vastu pole see sugugi lihtne, kuna ka nemad tahavad mängu domineerida. Viimane mäng Nõmme Kalju vastu oli samuti meie kontrolli all ning suutsime vastast suhteliselt hästi liigutada. Kokkuvõttes võib öelda, et poisid õppisid nädalavahetuse jooksul palju ning said just vajalikud kogemused palli valdamise, rünnaku lõpetamise ja ka kaitsmise seisukohast. Meie näidatud mängu pealt on väga hea edasi liikuda!“

Foto: Caroline Sada

Täpsemad 2002 turniiri tulemused leiad siit: http://www.springcup.ee/spring-cup-ajakavatulemused/