Möödunud kahel nädalavahetusel osales Harju Jalgpallikool kahes vanusegrupis Ateitis Cupil, mis on Leedus korraldatud rahvusvaheline turniir kus mõõtu võtavad talendikaimad ning oskuslikumad meeskonnad üle maailma. Üks suurimaid põhjuseid, miks me saadame oma poisse rahvusvahelistele turniiridele (sel korral siis Ateitis Cupile) on selles, et anda lastele võimalus ennast teostada erinevates tingimustes, mängida tugevate, nimekate meeskondade vastu, kogeda erinevaid mängustiile ja õppida, kuidas nende vastu hakkama saada, samuti pakkumaks üleüldiselt uusi täiendavaid kogemusi jalgpalluri karjääri vundamendi sätestamiseks. Harju Jalgpallikool osales sellel aastal Ateitis Cupil 2004 ning 2005 Akadeemiatega ning poisid täiendasid kindlasti järjekordselt kogemustepagasit ning said õpetlikke mänge väga tugevate meeskondade vastu mängides.

Harju JK 2005 mängis alagrupis väga ilusalt ning mängupilt oli lubav, kuid kahjuks jäi sellel korral realiseerimine probleemseks – oleks võinud võimalused tõhusamalt ning kiiremini ära lahendada. Mida mäng aga edasi, seda mugavamalt hakkasid poisid ennast tundma ning selle arvelt mängupilt paranes veel enam ning realiseerimise tagajärjel parenesid ka tulemused. Kõige parema mängu tegi Harju JK 2005 Smena “Minski” (BLR) vastu, kus tugevat vastast suudeti alistada seisuga 4:1. Siinkohal on tähtis ka mainida, et meeskond mängis esmakordselt 8+1 formatsiooni poole väljaku peal, mis oli algul poistele harjumatu, kuid iga minutiga saadi oma ülessannetega paremini hakkama ning kohaneti vastavalt üsna kiiresti. Turniiri tase oli üleüldiselt väga konkurentsivõimeline ning ühtlane ning kokkuvõttes jäi meie saldosse 2 võitu, 2 viiki ja 2 kaotust, mis andis tihedas konkurentsis 13. koha.

Harju JK 2004 kaotas turniiril kokku ainult ühe mängu ning esines üleüldiselt väga hästi. Poisid mängisid lustlikku ning ilusat jalgpalli. Meeskond saavutas kokku 5 võitu ja ühe kaotuse ning on oluline mainida, et ainus kaotus oli Atalanta (ITA) vastu, kes astus finaalis vastu Juventusele (ITA). Võidud tõestasid, et meie poisid on ka rahvusvaheliselt väga konkurentsivõimelised ning et teeme nendega kodumaal head tööd. Mis on aga võitudest veel olulisem on see, et poisid suutsid ilusti trennis harjutatud asjad mängus kõrge pinge all praktikasse panna, näidates et asi pole võidus, vaid kuidas sa võidad. Meeskonna peatreeneri João Lourenço sõnul oli turniir poistele tähtis, kuna poisid said järjekordselt arendada oma vastutustundlikkust, sotsiaalset suhtlust teises kultuurilises kontekstis, meeskonnatööd, individuaalset oskuslikkust ning omandasid rohkelt rahvusvahelist kogemust. Harju JK 2004 saavutas kokkuvõttes 5. koha ning kehtestasid ennast uhkelt Harju Jalgpallikooli nime esindades.

Vaata kindlasti ka pilte ning videoid turniirist järgnevatel linkidel:

2004 Vanusegrupi VIDEO ning pildid:

1. päeva pildid

2. päeva pildid

2005 Vanusegrupi VIDEO ning pildid:

1. päeva pildid

2. päeva pildid

KOOS OLEME PARIMAD!